Blokade i Nordjylland, solidaritetsdemonstration i København

BlokerboretaarnetlogowhiteFredag d. 10 april

Efter at have spottet en enkelt lastbil på sæby traffikplads aftenen før, sad der aktivister klar fra morgenstunden til blokade når lastbilen ankom til pladsen. Kl. cirka 8:30 ankom tre lastbiler til vejen op til pladsen. Det lykkedes at blokere deres videre færd i to timer, før politiet valgte at det var tid til at flytte aktivisterne. Hermed er det femte succesfulde blokade i rækken, siden lastbilerne med dele til boretårnet begyndte at ankomme til Nordjylland for 10 dage siden.

I eftermiddag har Skifergas Nej Tak i samarbejde med Bloker Boretårnet indkaldt til solidaritetsdemonstration i København. Demonstrationen starter kl. 16:00 på Nytorv og går til Christianshavns slotplads hvor man sammen vil bygge et boretårn under parolen, “skal der bores efter skifergas i Danmark, må den første boring foregå på Christiansborg”.

Lokale fra Camp Total Protest i Nordjylland har skrevet et åbent brev der vil blive læst højt til demonstrationen i København. Her skriver de blandt andet, “Det varmer at tænke på, vi på tværs af Danmark er fælles om at passe på vores grundvand, natur, mennesker og dyr.” kl. 16:30 vil der ligeledes blive sunget de samme sange, som skifergasmodstandere i Nordjylland hver dag mødes og synger foran indgangen til borepladsen på samme tidspunkt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s