Onsdag havde Total fået kolde fødder, torsdag var der blokade igen

Efter tirsdagens store blokade valgte Total ikke at sende nogle lastbiler afsted til borepladsen onsdag, på trods af at der holdt adskillige parkeret på den nærliggende trafikplads i Sæby, 10 km væk. Onsdag blev i stedet brugt til at lave en mindre happening målrettet arbejderne på borepladsen. Der blevet malet et banner med teksten, “Sig dit job op – Total har mere brug for dig end du har brug for Total”, på fransk, der blev holdt op ved indgangen til pladsen.

Torsdag kørte bussen med aktivister fra resten af landet fra camp Total protest. Dog ikke uden besvær, da de lokale valgte at blokere bussen for at få aktivisterne til at blive. Blokaden blev dog forholdsvis hurtigt opløst i god ro og orden 🙂

Straks efter bussen var kørt begyndte de første lastbiler at ankomme til borepladsen, men vi var selvfølgelig også på pletten med en effektiv blokade. Blandt andet havde 4 aktivister valgt at lænke sig sammen sidende på plastikstole for at forlænge blokadens varighed. Efter 2 timer ryddede politiet de sidste aktivister af vejen og lastbilerne passerede, og der blev uddelt bøder til de aktivister der ikke havde afstedkommet politiets ordre om at flytte sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s