Snigpremiere på skifergas-blokering i Nordjylland

20 aktivister fra Bloker Boretårnet har her til morgen forhindret tre lastbiler fra Total i at komme ind til skifergas-borepladsen i Dybvad.

Energiselskabet Total begyndte tirsdag den 31. marts 2015 at opsætte boretårnet som skal bruges til prøveboringen efter skifergas i Nordjylland. Bloker Boretårnet har indkaldt til blokade i starten af næste uge, men aktivister har her til morgen kl. 6 tyvstartet blokaden.

Winston Nielsen fra Bloker Boretårnet udtaler: ”Vi kan ikke længere bare se passivt til mens Total arbejder på højtryk i påskedagene.”

Anne-Marie Kristensen, der bor ved siden af borepladsen, udtaler: ”Det er dejligt at se at folk fra flere dele af landet bakker op om blokaden og vi ser frem til at endnu flere ankommer i næste uge.”

Flere har været vågne hele natten for at holde øje med Total. Winston Nielsen udtaler: ”Pludselig skulle det gå meget stærkt, vi måtte kaste os ud af sengen og spæne ned foran borepladsen for at komme før lastbilerne, men selvom vi er få, er det meget effektivt.”

To af lastbilerne har givet op og er kørt tilbage til holdepladsen i Sæby hvor de kom fra i morges.

Flere aktivister på vej

Bloker Boretårnet opfordrer alle til at komme til borepladsen i Dybvad i Nordjylland så hurtigt som muligt og bakke op om blokaden af skifergas-prøveboringen. På mandag afgår en bus en København der samler folk op på vejen.

Blokaden er her kl. 7.40 stadig i gang. Ring til 5269 1432 for yderligere info.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s