Opdatering fra borepladsen

Der var i dagene 18.-20. marts øget aktivitet på pladsen, hvor prøveboringerne er planlagt til at finde sted. Onsdag ankom en stor kran, og torsdag ankom 7-8 lastbiler med materiel. Vurderingen er, at der er tale om rør, enten til selve prøveboringen eller til nogle af de brønde der også skal bores for at måle på grundvandet. Kranen forsvandt igen fredag fra byggepladsen.
Ifølge Total selv vil der i den kommende måned løbende komme forskelligt materiel, men selve boretårnet vil først komme i slut april, og de forventer stadig først at boringen går i gang i maj.

I Bloker Boretårnet vurderede vi først, at det var værd at tage derop med det samme for at blokere for yderligere materiel, og vi nåede også i alt hast at oprette en event på facebook. Men da vi i dag har fået nye oplysninger, og fordi der i dag ikke har været yderligere aktivitet på borepladsen, har vi besluttet i stedet at vente med at mobilisere til at tage derop i bus til når selve boretårnet ankommer. Vi er kede af hvis vi er kommet til at skabe forvirring.

Samtidig vil vi gerne opfordre folk der har tid til at være i området i længere tid til allerede nu at tage op i lejren, Total Protest, og støtte de lokales indsats mod prøveboringerne. Selvom boretårnet endnu ikke er ved at ankomme, er der masser af mulighed for at protestere på forskellige måder.

Vi opfordrer også alle der bor i området til at dukke op til campens fællessang hver dag kl 16:30. Læs mere om campen på: http://www.totalprotest.dk

Er du ikke allerede tilmeldt vores nyhedsbrev, så kan du gøre det ved at sende en mail til blokerboretaarnet@riseup.net. Du må meget gerne inkludere dit mobilnummer i mailen så vi hurtigt kan få fat i dig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s